Világbajnoki kvalifikációs verseny lesz Miskolcon

Világbajnoki kvalifikációs versenynek ad otthon Miskolc. Egy egészen látványos és különleges sportág mutatkozik be a városban. Kilenc ország testépítői mérik össze fizikális adottságaikat május végén. A Miskolci Egyetem Körcsarnokában 220 kategóriában mutatják meg testüket a versenyzők.

A megfelelő testhelyzetben jól látható a tökéletesen kidolgozott izomzat. A Miskolci Egyetemen május 31-én és június 1-én több mint kilenc ország testépítői mutatják meg testüket, kétszázhúsz kategóriában. A vb-kvalifikációs versenyen természetesen miskolciak is képviseltetik magukat. Bukovenszki Gábor, az INBA Grand Prix Miskolc főszervezője elmondta, köztük van két Európa-bajnok. – Ők ősszel lettek Európa-bajnokok ennél a szövetségnél: Tóth Adrián és Bodnár Noémi. Mindketten indulnak most, és szeretnék megvédeni egyben magyar bajnoki címüket is. Reméljük, ez sikerül nekik, illetve van nagyon sok feltörekvő, fiatal tehetségünk, akitől nagyon-nagyon jó eredményeket várunk.

Körülbelül tíz miskolci versenyző áll majd színpadra az INBA Grand Prix-n. Miskolcon még sosem rendeztek ilyen rangos versenyt a sportágban. A város számára kiemelten fontos, hogy ne csak a csapat és az egyéni látványsportokat támogassa, hanem azokat a feltörekvő, egyre népszerűbbé váló sportágakat is, mint a testépítés. Rakaczki Zoltán sportért felelős polgármesteri biztos úgy nyilatkozott, Miskolc törekszik rá, hogy ilyen rendezvényeknek a házigazdája legyen. – Nem olyan régen jelentettük be a 2020-as erőemelő világbajnokságot, aminek elnyertük a rendezési jogát. A mostani esemény is nemzetközi, ráadásul egyfajta kvalifikáció a júniusi athéni világbajnokságra. Több mint százhúsz versenyző bizonyít majd a miskolci megmérettetésen.