A Lillafüredi ásványvíz elismert, természetes ásványvíz, összetételével üdítően frissítő hatást nyújt

A kedvező élettani tulajdonságokkal rendelkező ásványvíz alacsony nátriumtartalmával csökkenti a magas vérnyomás kialakulásának kockázatát, és különösen ajánlott a sószegény diétát tartóknak, valamint fluorra érzékenyek is korlátlan mennyiségben fogyaszthatják.

Lillafüredi 0.5l mentes ásványvíz

Felső-Magyarország természetes ásványvize a Bükk ásványainak és oxigéndús, kristálytiszta levegőjének jótékony hatását is magában rejti.

Egyszer volt, hol nem volt....

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kis tündér királylány, aki a Yellowstone parkban élt az érintetlen természetben. Egy napon elhatározta, hogy útra kel, és megkeresi rég nem látott rokonait. Mikor találkozott velük, látta, hogy egy gonosz varázsló eltüntette a vizeket, és mindenhol csak kopár pusztaságot, kiszáradt fákat talált. Rokonai és barátai szárnyai kifakultak, már alig volt erejük élelmet keresni. Elhatározta, hogy segít nekik. Elindultak együtt új otthont keresni, és Bükkalján riolittufa sziklákra leltek. Szorgosan el is kezdtek a falba kis fülkéket vájni, hogy azokban átvészeljék a nehéz időszakot, míg kitalálják, hogyan törjék meg az átkot. Azonban ahogy egyre mélyebbre haladtak a kőtornyok faragása közben, észrevették, hogy kristálytiszta, friss víz szivárog az ősi kövek közül, mely hirtelen vízesésként lövelt ki a mésztufa falból. Onnan utakat törve magának gátakon átcsobogott, és szaladt a Szalajka-patak Fátyol-vízesésein át a Szinva-patak forrásmészkő-dombján keresztül Lillafüredig, majd beömlött egy bezárt üregbe. Útja mentén kizöldült a fű, életre keltek a fák, virágba borultak a tisztások. A kis tündérek boldogan, cikázva repkedtek a csobogó friss víz felett, míg nem elértek az üreghez. A patak egyre nagyobb helyet mosott ki magának, kis hőseink elé pedig egy csodás világ tárult. Anna-barlangnak nevezték el. Az átok megtört, a tündérek pedig így gondolták, hogy mindenkivel szeretnék megosztani örömüket. Egy palack Lillafüredi vízben a te kezedben is életre kél ez a csoda.